ARAMultimedia, diari digital de les comarques centrals. Alcoi, Ibi, Castalla, Ontinyent, Albaida, Xativa
dijous, 5 de gener de 2012 
 

LOCAL | ALC

Alcoi acomiada al pintor Ramón Castañer

L.VILA | Actualitzat: 02/01/2012

Els membres de la corporació han rebut la família al consistori./ LV

El passat divendres 30 de desembre ens va deixar l'il·lustre pintor alcoià Ramón Castañer, qui va ser distingit amb la Medalla d'Or de la ciutat el passat 2008. Un Saló de Plenaris de gom a gom ha acollit aquest dilluns l'acte solemne d'homenatge a l'artista abans de la cerimònia religiosa.

Poc abans de les 17 hores de la vesprada d'aquest dilluns arribava la vídua de Ramón Castañer a l'Ajuntament d'Alcoi, on ha sigut rebuda per les autoritats locals just abans de l'acte institucional preparat per honorar les cendres del pintor, allí presents. Tots els membres de la corporació, encapçalats per l'alcalde Toni Francés, han traslladat les seues condolences a Pepa Botella, dona de l'artista alcoià.

Uns minuts després, familiars i amics han anat arribant al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Alcoi per participar d'aquest acte. Entre els assistents, cares conegudes de la societat alcoiana com la de Josep Maria Segura, Adrià Espí, Paco Aznar, Paco Amaya, Miquel Peidro i un llarg etcètera que ha omplit totes les cadires de la sala.

Precisament un gran amic del pintor, Antoni Castelló, ha estat l'encarregat de traslladar unes paraules als assistents. Entre altres coses ha destacat la figura cabdal de Pepa Botella en l'obra del seu marit, així com el gran valor artístic i humà que posseïa Castañer.

Al seu torn, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha reparat en especials elogis a la seua obra, tan patent entre el patrimoni alcoià, assenyalant com aquesta pèrdua serà "irreparable" per a tots els alcoians.

Després d'aquesta primera celebració solemne, la comitiva s'ha dirigit al santuari de María Auxiliadora on ha tingut lloc l'eucaristia religiosa.

Cal recordar que Ramón Castañer va ser distingit amb la Medalla d'Or de la ciutat d'Alcoi el passat 30 de juliol de 2008, i que les seues obres estan presents a quantitat d'espais de la ciutat, des d'esglésies fins al propi Ajuntament local.